Sunday, December 18, 2016

Joulun ensitunnelmat nautittiin Madeiralla

Kuten tunnettua, Funchalin uuden vuoden ilotulitus on maailman komein. Hienot ovat myös jouluvalot, joita saimme jälleen ihastella. Loistavat valot ovat tietysti iso kustannus, mutta toisaalta ne tuovat Madeiralle runsaasti turisteja myös näitä näkymiä katsomaan. Selvimmin tämä näkyy siinä, että laaja satama on tupaten täynnä isoja loistoristeilijöitä, joiden pikavisiiteiltä rantautuu päivittäin kymmeniä tuhansia innokkaita turisteja.


Sitten viime näkemän Pestana-konserni on rakentanut satamaan pienen ja pelkistetyn hotellin, jossa painopiste on ravintoloissa ja kahviloissa. Sen tarkoitus on palvella nimenomaan laivoista tulevia ja laivoihin palaavia turisteja. Hotellin nimi on CR7, jossa kirjaimet viittaavat Christiano Ronaldoon ja numero taas hänen pelinumeroonsa Portugalin maajoukkueessa. Madeiralla osataan ottaa CD:stä kaikki markkina-arvo irti (ks. blogi 8.12.). CD on luvannut sponsoreilleen ja faneilleen pelata vielä kymmenen vuotta, ja miksi ei, valittiinhan hänet muutama päivä sitten jälleen maailman parhaaksi jalkapalloilijaksi.





Meidät Pestana-hotellien asiakas-omistajat kuljetettiin 1. joulukuuta busseilla Pestanan oman joulutorin avajaisiin. Juhlan kunniavieras laskeutui komeasti yläilmoista, lasten ja meidän muidenkin riemuksi.


Vieraille riitti purtavaa myyntikojuista. Huomion arvoista on se, että Pestanan Coral-olutta sai kojuista ilmaiseksi. Herrasmiesten bändi soitti joulumusiikkia ja muuta kevyttä.




Joulupukin kontista löytyi lahjoja lapsille. Hän jakoi niitä Pestanan komean joulukuusen sisätiloista.



Mukava ilta leppeässä lämmössä päättyi upeaan ilotulitukseen. Nämä kuvat esittävät Pestanan raketteja. Kun koko laajan sataman alueelta ammuttiin raketteja, näky oli varsin komea.



Pian tämän jälkeen palasimme 5. joulukuuta Suomeen, jossa joulumme ensiaskeleet jatkuivat pikkujoulun merkeissä Kampin Halosten kotona, jonne saapuivat myös Nuottaniemen Perkot ja Kruununhaan Arolat. Kiitos mukavasta tapaamisesta Susannalle ja Timolle.

No comments: