Saturday, December 31, 2016

Perkon miehet lätkämatsissa

Se mieluisa joululahja, josta HP edellisessä jutussaan mainitsi oli pääsylippu KHL-otteluun Jokerit - Dinamo Riika. Kun Juha ja Jaakko saivat saman lahjan, menimme kolmisin Hartwall Areenalle. Riikalaisjoukkue oli etukäteisarvioissa leimattu KHL:n läntisen konferenssin (mikä kauhea termi, joka on lainattu NHL:stä) heittopussiksi. Lisäksi se oli päivää aikaisemmin hävinnyt Jokereille 3-0. Näkemämme ottelu oli kuitenkin hyvä ja tasainen, siinä Dinamo kukisti isännät maalein 2-3. HP:n arvio on, että ottelu ylti SM-liigan parhaiden pelien tasolle.


Koska Putinin aloitteesta perustettu KHL on kansainvälinen liiga, ottelun alussa laulettiin kummankin maan kansallislaulut.



Hartwall Areenan katsomossa on hyvin tilaa ja mukavat istuimet. Halli oli likimain täysi, 9800 maksanutta katsojaa.


Dinamon pelipaidat olivat valkoiset, Jokereilla värikkäämmät, kuten narrilaumalle sopiikin.


Ensimmäisellä väliajalla kävimme syömässä nakit (kolme isoa paperimukeissa). Hyvältä maistuivat, niin kuin nakit aina matseissa maistuvat. Harva osasi kysellä jouluruokien perään


Jokerien maskotti Otto hauskuutti yleisöä aina kun peliin tuli katko, vaikkapa lyhytkin.


Iloa silmälle saimme katkojen aikana cheerleader-tytöistä, joita oli kymmeniä eri puolilla katsomoa.


Viime aikoina on ollut puhetta siitä, että Hartwall Areena siirtyisi kiinalaisten omistukseen, ehkä myös Jokerit. Nurkan kiinalaiset ovat jo vallanneet, sillä tunnettu kännykkämerkki Huawei on sponsoroinut hallin komeimman tarjoilu- ja katsomotilan. Joku ryhmästämme ehdottikin, että siellä olisi hyvä viettää syntymäpäiviä ja samalla katsoa huippujääkiekkoa. No, tämä jää nähtäväksi.


Uudenvuoden aatonaattona Jaakko ja Veera tulivat Jääkärinkadulle yökylään, kun heidän vanhempansa tekivät bisnesmatkan Tallinnaan. Jaakon kanssa katsoimme televisiosta suoran lähetyksen, jossa Espoon uusi kiekkoseura United otti voiton 3-2 TuTo:sta. Kyse oli Mestis-liigan ottelusta. Jaakolla on Bluesin pelaajana vapaa pääsy Unitedin kotiotteluihin (Bluesin juniorit kuuluvat Unitedin organisaatioon), joten sovimme, että seuraava yhdessä katsomamme matsi olisi jokin Unitedin peli, esim. JYP Akatemiaa vastaan. Näin siis joskus myöhemmin keväällä.

No comments: