Tuesday, March 14, 2017

Päiväkirja täytti äskettäin 10 vuotta

HP huomasi yllätyksekseen, että päiväkirja on ehtinyt jo kymmenen vuoden ikään. Tarkoitushan alunperin oli, että HP kertoisi kuulumisia ja julkaisisi valokuvia yli Atlantin toimiessaan Susannan perheen au pairina Atlantassa. Kun lukijoita myöhemminkin, kahdeksan kuukauden jälkeen, näytti olevan, käytännöstä tuli pysyvä. Samalla jäivät valokuvat, joita HP on myöhemmällä iällään intoutunut ottamaan, talteen nyt kun albumit eivät enää ole muodissa. Katsotaan siis miten kaikki alkoi. Ohessa HP:n ensimmäinen juttu.

Friday, January 26, 2007

Au Pairin ensi päivä

Näillä sivulla on tarkoitukseni kertoa kokemuksia siitä, miten selviän kevään 2007 lastenlasteni Kustin (8 v.) ja Sakarin eli Sakken (2,5 v) Au Pairina Yhdysvalloissa.
Kaikki alkoi siitä, kun tulin Atlantaan 25. tammikuuta 2007 hyvissä ajoin iltapäivällä. Timo oli vastassa lentoasemalla. Jouduin heti tositoimiin, kun sekä Susannalla että Timolla oli kiireitä töissä iltamyöhään. Onneksi Susannan serkku Iina oli paikalla ja hoiti ruokapuolen. Itse vaihdoin Sakken vaipat, hyvin onnistui vaikka edellisestä kerrasta oli kulunut jotain 35 vuotta. Yö meni mukavasti, ja seuraavana aamuna käväisin kaupassa täydentämässä varusteitani. Hinnat eivät päätä huimaa. Sähköhammasharja, hiustenkuivaaja, hiusharja ja hammastahna maksoivat yhteensä 23 taalaa eli noin 17 euroa. Illalla söimme Timon valmistamia tulisia katkarapuja, painikkeena valkoviiniä ja kahvin kanssa, vähän yllättäen, tequilaa.
Kertomus jatkuu, pysykää kanavalla.

                                                             *****
Tämän jälkeen HP on julkaissut noin yhden jutun viikossa, vähän enemmänkin. Kokonaiskertymä vuosina 2007-2017 on 537 juttua. Niillä on ollut lukijoita yhteensä 57 887, viikossa noin 1700 ja parhaina päivinä 370. Tämä huipputulos syntyi jutusta, jossa HP kertoi helmikuussa 2016 Kustin ja Kiaran vanhojen tansseista (ks. blogi 21.2.2016). Mukavaa kirjoittajan kannalta on, että monet vanhatkin jutut, kuten laavun rakennus Päijänteellä, kiinnostavat edelleen. Samoin lastenlapset voivat niistä seurata kehityskulkuaan Pappansa tarinoimana. Ainakin Veera on kertonut näin tekevänsä.

Lopuksi HP suosittelee, että lukisitte jutut tietokoneesta, koska kännykästä kuvien visuaalinen vaikutelma jää kovin vähäiseksi. Tietokoneessa kuvia voi lisäksi suurentaa.


No comments: