Saturday, April 15, 2017

Luokkakokouksessa Suomalaisella Pohjalla

HP pääsi ylioppilaaksi keväällä 1960. Luokkamme, joita oli kaksi, on pitänyt tapanaan kokoontua harvakseltaan, ja yleensä Turun Suomalaisella Pohjalla, joka on sopivan tasokas miljöö ikäisillemme senioreille. Muitakin vaihtoehtoja oli esillä, mutta Pohjaan päädyimme. Nyt sovimme, että tiivistämme tahtia ja palaamme Pohjalle joka kevät suunnilleen samaan aikaan Norssin päivänä.

Edellinen kerta, jolloin HP oli mukana, oli keväällä 2010, jolloin olimme ns. riemuylioppilaita (ks. blogi 2.6.2010). Kaksi vuotta sitten HP joutui jättämään tapaamisen väliin ärhäkkään flunssan takia.


Tervehdyspuheen piti Tauno, joka oli luokkamme priimus ja nyttemmin meidän henkinen johtajamme, matematiikan professori emeritus. Lisättäköön vielä, että Taunon isä oli luokanvalvojamme ja Turun norssin matematiikan yliopettaja.



Meitä oli paikalla yhteensä 15 - enemmänkin olisi voinut olla. Mutta sen verran mukavaa oli, että ensi vuonna joukko on varmasti isompi.


Kuten tapana on, jokaisella oli tilaisuus kertoa, mitä uutta sitten viime näkemän hänelle kuuluu. HP kertoi tekeillä olevasta kirjahankkeestaan,  Rüdiger von der Goltzista, Pelastajakreivistä, ja aihe tuntui kiinnostavan. Kirjan pitäisi olla valmis vuoden kuluttua, jos kaikki menee hyvin.


Viimeisin kuva on Pohjan eteisaulasta, jossa Ritva, Katri ja Kaija odottelivat muita. Mitään isompia jatkoja ei ikäistemme tapana enää ole järjestää.


Ja lopuksi: Hauskaa oli. Tavataan vuoden kuluttua. Kiitokset kaikille ja Hyvää Pääsiäistä.

No comments: