Tuesday, April 25, 2017

Nizzan keskuspuiston pikku kaunotar

HP on ennenkin laittanut kuvia Nizzan hienosta keskuspuistosta. Tämä Promenade de Paillion lähtee Place Massenalta ja päättyy modernin taiteen museoon ja teatteriin. Pituutta Paillionilla on noin kilometri. Tässä puistossa on joka vuosi ja päivittäin rauhoittavaa käydä ja pysähtyä ihmettelemään maailmanmenoa.


Puiston vetonaula on komea suihkulähde, oikeastaan sadan metrin mittainen pätkä leveää kävelykatua. Se sijaitsee kävelykadun alussa. Kun vedentulo noin tunnin välein pysähtyy, rohkeimmat ihmiset uskaltautuvat mennä sinne kävelemään.


Yksi näistä rohkeista oli kuvamme pikkuneiti, joka iloisena tepsutteli saappaissaan. Eikä pistänyt lainkaan pahaksi, kun HP pysähtyi häntä kuvaamaan. Pikemminkin päinvastoin.



Promenaden loppupäähän oli sitten viime näkemän siirretty David-patsas, joka aiemmin sijaitsi Massena-aukiolla. Kuvassa vasemmalla näkyy myös Nizzan teatteri, jonka takana on  taidemuseo.


Ja totta kai tältäkin promenadelta löytyy marsalkka Massenan patsas. Hänhän oli, kuten HP on aikaisemmin kertonut, Nizzan "suuri poika", Napoleonin sotapäällikkö ja ilmeisen taitava soturi.


Lisää kuvia Promenade de Paillionista löydät HP:n blogista 4.4.ja 11.4. 2014.

No comments: