Friday, April 15, 2022

Big Green Egg - hyvää pääsiäistä

Kolmen vuoden tauon jälkeen pääsimme Puutarha- ja mökkimessuille, jotka aloitimme mukavasti brunssilla. Ensimmäinen löytömme oli hieno keraaminen grilli, jonka hankinnan HP laittoi odottamaan vuoroaan, jahka edellinen grillimme (kaasu) palaa puhki. Näiden keraamisten grillien elinaika on periaatteessa ikuinen, koska keramiikka on timantin jälkeen lujinta käytössä olevaa ainetta.
Tutustuimme perusteellisesti Biolanin harmaan veden puhdistusjärjestelmään, jollaista Ulla on pitänyt tarpeellisena. Samalla voisi myös uudistaa keittiön kalusteita. Järjestelmän suodatinosa on isonlainen, mutta se pitääkin sijoittaa mökin ulkopuolelle, esim. terassin alle. Tämänkin järjestelmän hankinta jää harkintaan, koska jätevesiä meillä syntyy vain tisketessa, ja se vesi on helppo heittää kasveille ja puunjuurille, jotka kyllä kiittävät tiskivedessä olevista ravinteista.
Käyntimme lopussa HP ihasteli hienoa ruokailu- ja oleskelutilaa, laavukotaa, jossa oli avarat lasiovet sekä pyörivä alusta. Tämän löydön ongelma taas on siinä, ettei mökillämme ole oikein tilaa, kun se laavukin tuli aikanaan luontokoulussa rakennettua.
Lopuksi HP toivottaa Hyvää pääsiäistä kaikille blogin lukijoille. Pysykäähän terveinä ja iloisina.

No comments: