Saturday, April 30, 2022

Venäjähenkinen ravintola liputtaa Ukrainalle

HP:n piti hiihtoloman aikana viedä lastenlapsensa ravintola Saslikiin Ullanlinnassa syömään paikan herkkuja: puuhiilillä grillattua Iivanan miekkaa sekä Katariina Suuren jäätelöä ja mansikoita. Putinin hyökkäys Ukrainaan kuitenkin romutti suunnitelman. Ravintola puolestaan reagoi nopeasti laittamalla ulko-oveen ja ruokalistoihinsa Ukrainan liput. Ulkona olevissa ruokalistoissa on lisäksi korostettu sitä, että Saslik on perustamisestaan saakka ollut tiukasti suomalaisomistuksessa.
Saslikin perusti 1972 tietokilpailumiehenä tunnettu Timo T. Kaukonen. Sittemmin Saslikin omistus on siirtynyt suomalaiselle perheyritykselle A%S Ravintolat.
Ullan ja HP:n oli tarkoitus mennä Saslikiin vapun aattona nauttimaan ravintolan toista herkkua Kievin kanaa, näin siksi, että Saslik antaa jokaisesta kana-annoksesta viisi euroa Ukrainalle. Se on myös poistanut valikoimistaan kaikki Venäjällä tuotetut tuotteet ja panostanut ukrainalaisen keittiön ruokiin kuten Kievin kanaan, borssikeittoon ja ukrainalaiseen vodkaan. Valitettavasti tämänkin käynti siirtyi myöhemmäksi Ullaan iskeneen pahan niskakivun takia. Mutta kaikesta huolimatta: Hyvää Vappua kaikille, eläkäähän ihmisiksi!

No comments: