Saturday, January 14, 2023

Puolipäiväretki asioiden ytimessä

Ulla vietti kuluneella viikolla synttäreitään. HP kattoi aamulla brunssin ja pöytää koristivat edellisenä päivänä ostetut kukat. Aamulla Ullaa muisti Whats upin kautta lähipiiri, näistä viesteistä erikoisin oli onnittelulaulu, johon osallistuivat Susanna Brysselistä, Timo Oslosta sekä Kusti ja Sakke Eirasta käsin.
Iltapäivällä aloitimme kaupunkikierroksen. Ensin kohteena oli ravintola Skiffers Viiskulmassa, jossa söimme puolikkaat pizzat. Skiffersin liuskepizzat ovat vallan maittavia. Viiskulmassa astuimme spåraan, joka vei meidät Kansallismuseon pysäkille.
Kansallismuseossa oli hieno Akseli Gallen-Kallelan näyttely, jossa saattoi ihastella taiteilijan monipuolista tuotantoa, kuten laadukkaita Kalevala-maalauksia.
Oli näyttelyssä paljon muutakin kuin Kalevalaa, kuten tunnettu Bil-Bol -automainos sekä Pariisin mailmannäyttelyn (1900) Suomen osaston pienoismalleja.
Voipi olla, että HP palaa aiheeseen vielä ensi viikolla. Mutta siitä huolimatta: Käykäähän näyttelyssä, se on auki aina huhtikuun alkuun saakka. Samalla lipulla tai museokortilla saa paljon muutakin henkisesti virkistävää nähtävää.
Ullan synttärit päättyivät niin. että menimme paikalliseen Pontus-ravintolaan illalliselle. Ulla tilasi itselleen paahdettua portobello-sientä ja HP söi miehekkäästi pippuripihvin. Hyvältä maistuivat. Ja hyvä mieli jäi koko kierroksesta.

No comments: