Sunday, February 25, 2007

Ilmoja pitelee


Suomessa pitelee kuulemma kireitä kelejä. Täällä on 45 C-astetta lämpimämpää, eli noin +25 C. Puut ja nurmet alkavat viherioidä, kuten kuvasta näkyy.

Viikonloppu meni mukavasti. Perjantai-iltana Haloset olivat Larjojen uudessa talossa tupaantuliaisissa. Minä ostin Fresh Marketista (täkäläinen herkkukauppa) itselleni sushi-illallisen ja pullon viiniä ynnä katsoin viikon Bondin sekä Tapio Rautavaaran elämästä kertovan elokuvan Kulkuri ja joutsen. Olin kyllä saanut itsekin kutsun, mutta päätin jättää juhlimisen nuoremmille.

Lauantaina olin Kustin kanssa lounaalla paikallisessa pubissa (The Duke of Wellington), jossa söimme Fish and chipsit. Sen jälkeen menimme kaikki Ikeaan katsomaan kirjahyllyjä (Billy-hyllystö lasiovineen olisi sopiva Jääkärinkadun asuntoomme), keittiön pöytiä ja olohuoneen sohvia (Halosten tarpeisiin).

Kyllä ne ruotsalaiset osaavat. Iso kauppa oli väkeä täynnä, ja myynnissä oli myös ruotsalaisia herkkuja; ostimme näkkileipää, Abban anjovista ja Kallen kaviaaria. Ikealla on kuulemma yli 50 isoa myymälää Valloissa ja koko ajan tulee lisää.

Sunnuntaina poikkesin päiväkävelyn päätteeksi kahville ja viskille (Jack Daniels). Ohessa kuva, joka kertoo täkäläisestä tavasta: viskiäkin pitäisi juoda pillistä, mihin en ole vielä ryhtynyt - ehkä myöhemmin.

4 comments:

Anonymous said...

Pukkaa kelia...

heitin ensimmaisen fillarikeikan viikonloppuna shortseissa ja T-paidassa. Edellisviikonlopulla sotkettiin viela lumessa Bull mountain-vuorilla.

Anonymous said...

Tere Touko ja muut
Ameriikassa niin moni valkaisee hampaitaan, että värillisten juomien kanssa annetaan aina pilli mukaan. Kuulostaako hammaslääkärin tulkinnalta?
terv jonnu

GrillSymbol said...

Tasberg,

Jack Daniels, onko viskiä? Kyllä minusta oikeeta tehdään Euroopassa ja saarilla.

oki

Pappa's Blog said...

Niinpä, mutta maassa tavalla. Ja sitäpaitsi, eivät kaikki skotti- ja irkkuviskitkään niin kovin hyviä ole, hintavat kylläkin ovat laatua.
Budweiser-olutta en sentään viitsi juoda, mutta esim. Samuel Adamsin lager on ihan kelvollista.
Faija