Wednesday, February 21, 2007

Suosikkimme - SpongeBob ja Waltari

Mediakatsauksessani jäi mainitsematta, että myöskään tv:tä en täällä seuraa, paitsi Sakken kanssa SpongeBobia, jota voi katsoa Cartoontv:stä vaikka 24 t/vrk. Todella vaikuttava sarja, suomeksi Paavo Pesusieni. Siinä aikuisten ongelmat on siirretty vedenalaiseen maailmaan. SpongeBobin paras kaveri Patrick, joka on meritähti, valittiin juuri presidentiksi. Hän sai 100% äänistä ja vastaehdokas, paha rapu, 0%.

Myös Mika Waltaria olen ahkerasti lukenut. Neljän viikon aikana Johannes Angeloksen, Mikael Karvajalan ja viimeksi 3-osaisen Helsinki-trilogian Isästä poikaan. Kyllä Waltari on huippu: analyyttinen äly, erinomainen historiantaju sekä kristallinkirkas, selkeä tyyli. Seuraavaksi luen teoksen, jonka ensimmäinen virke kuuluu: "Vieras mies tuli taloon keväisenä päivänä iltaruskon aikaan." Tästä kirjan avauksesta ei edes Väinö Linna pistä paremmaksi. Muistathan: "Alussa oli suo, kuokka - ja Jussi."

Viikonloppuna katsoin myös Bond-elokuvan Huominen ei koskaan kuole. Pierce Brosnan on hyvä, ja filmin huippu on pitkä takaa-ajokohtaus, jossa Bond (takaa-ajettuna) ajaa BMW-moottoripyörällä läpi sekaisen ja ruuhkaisen Saigonin. Homman vaikeus on siinä, että pyörän kyydissä on kiinalainen naisagentti, joka on käsiraudoilla sidottu Bondiin. Action ei Bondista paljon parane, mutta tämän olen sanonut ennenkin.

1 comment:

jonnu said...

tere tere
mäkin katselin kustin kanssa atlantassa ollessani paavoa ja luulin pitkään,että paavo on juusto!

terveisiä kaikille jonnu