Friday, May 25, 2007

Kusti antaa mallia - Always Smiling

Perjantai oli näin au pairin näkökulmasta merkittävä. Kusti sai hyvän todistuksen ja siirrettiin neljännelle luokalle. Päättöpäivänä koulussa jaettiin myös ylimääräisiä sertifikaatteja. Kusti palkittiin oman luokkansa tunnustuksella:

This certificate goes to
Kusti Halonen
for being voted
Always Smiling
by your third grade classmates
Miss Jones´Class 2006-2007

Aika hyvä tunnustus luokkatovereilta maassa, jossa hymy, kohteliaisuus ja valoisa olemus ovat korkealla tasolla. Siis jo toinen diplomi Kustille, edellinenhän tuli huhtikuussa, kun opettajat valitsivat hänet Student of the Month´ksi, kuten olen jo kertonut.



Koulun päättymisen kunniaksi asuinyhteisömme järjesti jäätelökutsut kaikille koululaisille ja heidän vanhemmilleen. Minä olin ainoa Grandpapa kutsuissa, mutta jäätelöä riitti minullekin.

Sakke (vähän alle 3 v.) ei saanut Primrose Schoolista todistusta, mutta hänen opettajansa sanoivat, että Sakke puhuu englantia ihan yhtä hyvin kuin ikäisensä amerikkalaiset. Itse saimme todeta tämän, kun haimme hänet koulusta. Lähtiessä hän moikkasi kavereitaan sanomalla: "Bye Guys" eli suomeksi jotakin siihen tapaan kuin "Morjens vaan jätkät".

Torstai-iltana olimme sitten Happy Sumossa illallisella, kun 23.5. emme päässeet. Aina yhtä maukasta. Ravintolan erikoisuutena ovat asiakaspaikat grillien ääressä, jossa voi läheltä nähdä taidokkaiden kokkien akrobaattitemppuja kananmunilla, paistinlastoilla ym.





Pientä jobinpostia, varsinkin Aroloille. Suomen käyntini aikana suosikkipubimme Smokey Bones on sulkenut ovensa, ja kaikesta päätellen lopullisesti. En tiennytkään, että kolmen asiakkaan poissaololla olisi niin ratkaiseva vaikutus. Fabulous Friday -istunnot on sen tähden siirretty Duke of Wellingtoniin. Kaikesta huolimatta: Always Smiling.

Edelliseen viitaten suosittelen luettavaksi Katri Mannisen ja Sanna Stellan kirjan "Luksusmuija saa mitä haluaa" (WSOY 2006, 134 s.). (Luksusmuijan vastakohta on myrtsimimmi). Sussu oli saanut teoksen Jonnulta viime syksynä. Se kertoo, miten tärkeä on valoisa mieli ja miten sen voi saavuttaa. Sopii luettavaksi myös miehille.

1 comment:

Anonymous said...

Tere
Hyvää kesälomaa Kusti ja Sakke!! Kaikille tervetuloa Suomeen.
Jonnu