Saturday, October 20, 2007

Mukavia nuoria naapureita luvassa

Meitä suomalaisia on moitittu umpimielisiksi, epäsosiaalisiksi ja epäkohteliaiksi ihmisiksi, jotka eivät juurikaan huomioi toisiaan, eivät varsinkaan niitä, joita eivät tunne. Itsekin olen ollut vahvasti tätä mieltä.

Niinpä viikko sitten oli mukava huomata, kun Veeran (6 v.) kanssa kannoimme Okin (39 v.) ja Penan (62 v.) hissiin kantamia tavaroita Helsingin Jääkärinkadun asuntoomme, joka alkuun tulee olemaan firmani Touko Perko Ky:n tukikohta. Naapuriasuntoon menossa ollut nuori nainen (noin 30 v.) tuli kättelemään ja toivotti tervetulleeksi taloon. Hetken päästä hänen asuinkumppaninsa, nuori mies (noin 35 v.), tuli myös esittäytymään ja kysyi, voisiko auttaa kantamisessa. Kun meillä oli viimeiset laatikot menossa, saatoin vain kiittää tarjouksesta ja sanoa, että toisella kertaa.

Hienoa käytöstä, eikö vain?

1 comment:

Anonymous said...

ere kaikille,

Samaa mieltä, siis hyvää käytöstä. En malta olla kertomatta Amerikan vastinetta. Täällä on pikemminkin sääntö kuin poikkeus, että naapurit tulevat samantien morjenstamaan ja usein kutsuvat myös kylään. Perinne on myös kakun tai piirakan tuominen uudelle naaapurille. Me saimme hedelmäpiiraan vietnamilaiselta naiselta. Ensin tietenkin ihmettelin sitä, mutta nyt olen tajunnut, että se oli ystävällinen teko ja tarkoituksena oli toivottaa uusi porukka naapuristoon tervetulleeksi. Aika kivaa kuitenkin. Kokeilkaa ihmeessä.
Viikonloppuja,
Sussu