Monday, October 1, 2007

Myrskyluodon Maija Mikkelissä

Viime lauantaina ajoimme korpilahtisten ystäviemme (Laurilat, Lehmusjoet ja Peltoniemet) kanssa Länsi-Savoon. Kohteena oli Mikkelin Teatteri ja Myrskyluodon Maija. Näytelmän on Anni Blomqvistin romaanisarjan pohjalta kirjoittanut tunnettu teatterimies Jussi Helminen, vanha tuttuni 1960-luvulta Turun Norssista. Mikkelin Teatteri pani parastaan: hyvät näyttelijät, joista varsinkin Tuuli Anikari Maijan roolin lauloi erinomaisesti. Näytelmän musiikki ja valojen käyttö loivat koskettavan tunnelman ankaraan ulkosaaristoon, jossa taloudellinen niukkuus ja luonnonvoimien ankaruus koettelivat pienten ihmisten kestokykyä. Se mitä näytelmästä jäin kaipaamaan, oli Lasse Mårtenssonin ikikaunis sävelmä Myrskyluodon Maijasta.


Tatterin jälkeen menimme päivälliselle samassa talossa sijaitsevaan mainioon Ravintola Holviin. Paahdettu sipulikeitto, pippuripihvi, punaviini ja espresso olivat ryhmämme suosikit.

Kun teatteriesitystä ei saa taltioida, laitan kuvan Mikkelin teatterirakennuksesta, jolla on jännä historia. Mikkelin VPK rakensi talon 1800-luvun loppupuolella. 1934 VPK lahjoitti talon kaupungille, joka puolestaan antoi sen teatterin käyttöön. Merkittävä episodi talon historiassa osuu vuodelle 1918, jolloin siellä koulutettiin Suomen ensimmäinen reservinupseerikurssi. Mainitsen vielä, että kadun toisella puolella toimii Päämajakoulu ja sen yhteydessä maineikas Päämajamuseo.

Mikkelin matkalla kokeilin uutta navigaattoriani (LG eli Life is Good, tarjouksena City Marketissa 199 €). Hyvin toimi. Sitä vain jäin ihmettelemään, miten aikaisemmin olen osannut Mikkeliin ja sieltä takaisin.

No comments: