Monday, November 5, 2007

Heikki Kovalainen on nopein F1-kuski

Totta se on, nimittäin maratonilla. Eilen Renault-tallin Heikki (26 v.) juoksi New Yorkissa runsaan 42 kilometrin matkan aikaan 3 tuntia 37 minuuttia. Se on nykyisin ajavien F1-kuljettajien ennätys. Tietääkö joku, kellä on kaikkien aikojen F-ykkösten maratonennätys, siis aktiivikautena juostu?


Oma ennätykseni samalta matkalta on Tukholmasta 1980 (silloin 39 v.): 3 tuntia 29 minuuttia. Joten hitaita ovat nuo nopeiksi kehutut formulakuskit. Kahdeksan minuuttia kun on tuolla vauhdilla matkassa mitattuna lähes kaksi kilometriä.

4 comments:

Anonymous said...

Moi,

Veikkaan Alex Zanardia.

oki

Anonymous said...

Tere heimopäällikkö ja muu porukka,

Tuo Tukholman aikasi on erittäin kova! Siinä saa jo pyyhältää melkosta vauhtia koko matkan. Olemme juosseet vasta varsin lyhyitä pätkiä tuolla vauhdilla. Tällä hetkellä Dunwoodyn wannabe-maratonareiden tavoite on jaksaa juosta maaliin saakka.

Kaikille mukavaa tiistaita,
Sussu

Pappa's Blog said...

Silloin kun Lasse Viren oli huippukunnossa, hän juoksi maratonin johonkin 2,12:n pintaan ja oli sillä ajalla Montrealin olympiakisoissa 1976 muistaakseni viides. Kaksi päivää aikaisemmin hän oli voittanut vitosen kullan ja sitä ennen kympin kullan, joten vähän nekin painoivat. Ja lisäksi Lasselle tuli kesken maratonin kova k-hätä ja hän joutui käymään puiston puolella.

Kun eräs harrastelija kertoi Lasselle vähän häpeillen, että hänellä menee päälle neljän tunnin, Lasse sanoi lohduttavasti: Voi juma, en minä vaan jaksa juosta niin kauan.
Sitkeää harjoittelua sinne Dunwoodiin. Päästä maaliin on ihan kunnioitettava tavoite.
Heimopäällikkö

Anonymous said...

Tasberg,

täällä juoksut jääneet vähemmälle. Mennyt lelunetin kanssa kaikki illat ja vähän yötkin, joten lenkki on jäänyt vähemmälle. Mutta uusivuosi ja uudet kujeet, silloin helpottaa ja alan tähdätä kohti maratonia. Vanhana kestävyysurheilijana (vyöllä mm 24h yksinhiihto) tiedän, että päästäkseen tavoitteeseen on oltava kärsivällinen ja poppakonsteja eikä muita oikoteitä ole. Kello on taas melkein kaksi ja nyt nukkumaan ja aamulla puol seiska ylös...

oki