Ensimmäinen Isäinpäiväni Ullanlinnassa alkoi niin, että aamuviideltä vein Ullan lentoasemalle, josta hän jatkoi Frankfurtin kautta Atlantaan. Ulla jatkaa au pair -perinnettämme Susannan perheessä kuutisen viikkoa ja palaa Suomeen vähän ennen joulua.
Iltapäivällä menin bussilla Juhan perheen luo Nuottaniemeen hienolle Isäinpäivän aterialle. Alkuruokana oli kanttarellikeittoa, pääruokana uunissa haudutettuja karitsankyljyksiä ja jälkiruoaksi kahvia ja täytekakkua. Juomana oli kuohuviiniä ja punaviiniä. Satu oli tehnyt kakun, Juha vastasi muista herkuista.
Isäinpäivälahjaksi sain komean ruokakirjan "Skandimania" (WSOY 2007), jossa Visa Nurmi ja Antti Vahtera esittelevät pohjoismaisen ruokakulttuurin parhaita paloja ja opastavat niiden valmistukseen. Kotiin Jääkärinkadulle palasin illalla siinä kahdeksan pintaan.
Kiitos vielä kerran heimomme Nuottaniemen joukkueelle.
No comments:
Post a Comment