Saturday, November 10, 2007

Opettajat antautuneet kiusaamisen edessä

Jokelan koulumurhista en viitsi kirjoittaa, koska juttua on siitä riittänyt, liiankin kanssa. Esim. perjantain Ilta-Sanomissa oli 23 täyttä sivua. Yhteen asiaan haluan kuitenkin puuttua. Tämä ampuja kuuluu olleen koulukiusattuja, ja sitä on pidetty yhtenä nuoren miehen luhistumisen syynä.

Koulukiusaamisesta ja sen vahingoista on vuodesta toiseen puhuttu, ja jotain ehkä on yritettykin asian korjamiseksi. Kun Jokelan murhien jälkeen tv:ssä haastateltiin erästä Lappeenrannassa toimivaa rehtoria, tämä sanoi, ettei koulukiusaamiselle voida mitään.

Kannanotto on masentava ja kertoo siitä, että koulut ovat luovuttaneet kiusaajien edessä. Näin pari luokan häirikköä pystyy terrorisoimaan luokkatoveriensa elämää, ja usein vahingot ovat pysyviä. Meneekö opettajien kaikki liikenevä energia siihen, että luokan muu työrauha edes jotenkin säilyisi?

2 comments:

Anonymous said...

Tere heimopäällikkö,

Puutuit todella tärkeään asiaan Jokelan tragedian yhteydessä. Samaa olen minäkin ihmetellyt. Koulukiusaamista ei muuten tunnu olevan täällä rapakon takana. Olenkin ihmetellyt, liittyykö se jotenkin suomalaisuuteen. Voi tosin olla, että kiusaamista on muuallakin, mutta jotenkin se tuntuu -täältäpäin pohdittuna - kovin suomalaiselta ilmiöltä. Opettajilla tulisi olla suurempi vastuu tässä asiassa.

Ollaan kanavalla,
Sussu

Pappa's Blog said...

Olet varmaan oikeassa, koulukiusaaminen on vahvasti suomalainen ilmiö. Hyvä olisi saada tästä myös tutkittua tietoa. Luulen, että koulukiusaaminen liittyy suomalaisten kademieleen sekä taipumukseen vähätellä naapureita, varsinkin svedupellejä ja ryssiä.
Mukava olisi kuulla muidenkin mielipiteitä.
Heimopäällikkö