Sunday, April 20, 2008

Upeat juhlat Turussa - Kritiikki 50 vuotta

Turun yliopiston historianopiskelijoiden yhdistys Kritiikki ry vietti perjantaina 50-vuotisjuhliaan. Paikka oli hieno, vanha ja perinteinen VPK:n talo Turun keskustassa. Läsnä oli 260 entistä ja nykyistä kriittikkiläistä.
Opiskelutoverini ja Karhu-koplan jäsen Simo S. Soininen onnitteli yhdistystä vanhempien ikäluokkien puolesta. Simo oli Kritiikin puheenjohtaja 1965-1966.
Yhdistys oli nähnyt paljon vaivaa. Ohjelma oli juhlava, neljän ruokalajin illallinen juomineen tarjoiltiin pöytiin, rehtori Keijo Virtanen, 60-luvun kritiikkiläisiä, puhui viisaita ja myös hauskasti. Ilta päättyi tanssiaisiin, jotka puolen yön jälkeen jatkuivat Ikituurissa. Me 60-lukulaiset jätimme kyllä jatkot väliin. Myöskään silliaamiaiselle Littoisiin emme menneet. Jotain täytyi jättää nuoremmille.
Juhlassa tapasin monta vanhaa ystävää, kuten Veikko Laakson, Keijo Virtasen ja Timo Joutsamon.
Mukana olivat myös Maija-Leena ja Reino Kero, Pirkko ja Simo Soininen sekä Raimo Pohjola. Timo ja Raimo olivat Kritiikin puheenjohtajia 1960-luvulla. Todettakoon vielä, että ensimmäinen puheenjohtaja 1958-1959 oli kaikkien tuntema Keijo Korhonen.
Lauantaina tulin aamujunalla Helsinkiin, joten ehdin sopivasti Sweet Saturdayhin. Siskoni Johannan kanssa menimme lounaalle tsekkiravintola Vdtavaan, jossa oma valintani oli perinteellinen makkaralautanen. Johanna tilasi lohipaistossaalaatin. Heikki oli työmatkalla Saariselällä. Hänet tapasin tänään kun meillä oli treffit Cafe Ursulassa.

1 comment:

Anonymous said...

Tere heimopäällikkö,

Kiitos kuvareportaasista Kritiikin juhlista. Siellä filis näytti olevan kohdillaan!

Kiva kuva myös susta ja Jonnusta.
Bloggaa taas lisää kun ehdit.

Terveisiä kaikille meiltä kaikilta täältä helteestä.

STKSM