Thursday, February 18, 2016

von der Goltz -seminaari ja siskon onnittelut

Pari päivää sitten HP:n lankoveli Pena tuli Jääkärinkadulle istumaan iltapäivää ja iltaa leppoisissa tunnelmissa. Keskustelimme HP:n uudesta tutkimuksesta Kreivi Rüdiger von der Goltz ja Suomi 1918. Penasta on tullut ko. tutkimuksen tärkein mentori - kenraalina ja sotahistorian dosenttina hänellä on monipuolinen näkemys ja vilpitön innostus aiheeseen, mikä näkyy mm. siinä, että hän on oma-aloitteisesti avannut keskusteluyhteyksiä vuoden 1918 asiantuntijoihin.


Ennen Goltz-seminaarimme alkua Ulla muisti veljeään 70-vuotislahjallaan - jamaikalaista rommia, totimuki sekä villasukkia Penalle ja hänen tyttärenpojilleen. Lahjat on tarkoitettu Kemijärvelle, jossa Penalla on vapaa-ajan asunto Varriovaaran kupeessa. Kyseessä oli myöhästynyt onnittelu, sillä varsinaisiin synttärijuhliin emme päässeet kun olimme aikaisemmin maksetulla ulkomaanmatkalla.


Goltzista keskustelimme runsaat kuusi tuntia, ja välillä nautimme Ullan tekemiä blinejä. Seminaarijuomana oli sotahistoriaan hyvin sopiva Napue GT. Näistä molemmista voit lukea ja katsoa kuvia blogissa 8.2.2016.


No comments: