Sunday, February 19, 2017

Ystävänpäivästä Penkkariajeluun

Arjen rutiineista poikkesimme viime viikolla kahdesti. Ensin Ritva ja Ilkka kutsuivat Ystävänpäivänä kotiinsa Lehtisaareen herkuttelemaan raclette-pöydän ääreen. Ylimmässä kuvassa on kahden tason raclette-grilli. Toisessa taas asiaan kuuluvat tykötarpeet.



Eikä sitten muuta kuin herkuttelemaan kera taiten valitun valkoviinin.


Raclette on Ritvan emännyydessä vuosittainen talviherkku, vähän samaan tapaan kuin Ullalle ovat blinit.

Perjantain oli vuorossa Penkkariajelu, kun lukion ylimmän luokan oppilaat siirtyivät valmistautumaan yo-kirjoituksiin. Mukana oli myös esikoisemme - siis lastenlasten ryhmässä - Kusti sekä hänen tyttöystävänsä Kiara, jotka viimeksi tapasimme vuosi sitten Vanhojen tansseissa Helsingin Englantilaisessa koulussa (ks. blogi 21.2.2016).


Yllä olevaan kuvaan on merkitty Abi-ajelun reitti. Kuva on napattu Hesarista. Aluksi noin sata kuorma-autoa kokoontuivat pitkäksi jonoksi Kaivopuiston rantaan. Abeja oli ajelulla noin 3900.


Jonoon oli tälläytynyt myös vanha Ford V8. Abeja ei sen lavalla ollut, mutta kuljettaja oli sonnustautunut hienosti 1940-luvun diagonaaleihin. Mutta saihan auto huomiota, jota nämä vanhojen autojen harrastajat hakevat.


Edellinen kuva on otettu Ylen uutisista, kaksi seuraavaa taas ovat Susannan ottamia. Englantilaisen koulun auto poikkesi kaavasta - oli vähän vanhempaa mallia oleva Mercedes.


Kun tarkkaan katsot, näet alimmassa kuvassa vasemmalla Kiaran ja hänen takaansa Kustin, joka heiluttaa kättään äidilleen. Auton perälaudassa oli ajankohtainen kysymys: Kumpi valmistuu ensin, Abi vai Länsimetro. Tätä katsellessa muistui mieleen HP:n penkkariauton kyljessä ollut nokkeluus: Rohkea rotan syö, uhkarohkea kouluruokaa. Silloin, vuonna 1960, ei metroja rakennettu, ei ainakaan Turkuun.

Illalla Kusti ja Kiara lähtivät abiristeilylle. Hauskaa oli.
Onnea yo-kirjoituksiin. Juhlitaan seuraavan kerran lakkiaisissa.


No comments: