Monday, December 26, 2022

Joulumme alkoi Paimiosta ja Turusta

HP kävi joulun aatonaattona Ullan ja Penan kanssa Paimion ja Turun kirkkomailla tervehtimässä vanhempiaan ja appivanhempiaan, kuten seuraavat kuvat kertovat.
Turun matkan päätteeksi nautimme joululounaan, tällä kertaa ravintola Göranissa, joka toimii Aura-joen rannalla Forum Marinumin yhteydessä. Olihan mieluisa käynti. Monipuolinen lounas suoraan kolmesta noutopöydästä (kalat, lämminruoka ja jälkiruoka). Ravintola on saanut nimensä kulttuurivaikuttaja Göran Schildtistä, jonka moottoripurjealus Daphne (valmistui 1935) koristi hienosti entisöitynä ravintolaa. Schildt purjehti yleensä Välimerellä vaimonsa kanssa, mutta joskus oli mukana myös hänen ystävänsä Alvar Aalto.
Tästä joulumme jatkui aattona Helsingissä, Pena meni kenraalin formussaan Marskin haudalle kunniavartioon ja sen jälkeen joulunviettoon tyttäriensä perheiden kanssa. Meillä oli ohjelmassa joulupäivällinen Satun ja Juhan residenssissa, mutta siitä tarkemmin seuraavassa jutussa. Kiitos Pena yhteisestä matkasta ja hienosta kyydistä.

No comments: