Tuesday, September 30, 2008

Mamma Mia - kannattaa katsoa

Heimopäällikkö houkuteltiin maanantaina katsomaan suosittua Mamma Mia -leffaa. Ei se huono ollut, hyvä pikemminkin: loistavat maisemat Kreikan saaristossa, hullunhauska tarina, ja tietysti Abban parhaat melodiat komeasti esitettyinä. Niin visuaalisuus kuin musiikkikin ovat filmin parasta osaamista.
Naisnäyttelijät, kuten Meril Streep, olivat notkeita ja ilmeikkäitä, miehet sen sijaan tönkömpia, esim. Pierce Brosnan on paljon parempi Bondina kuin romanttisena rakastajana. Näyttelijät olivat myös liian iäkkäitä; Streep on 59-vuotias ja Brosnan 57-vuotias, mutta filmissä he esittivät vähän päälle nelikymppisiä.
Mamma Mian katsojakunta oli pääosin nuorta väkeä. Me olimme varmaan ainoat, jotka vuonna 1974 näkivät Abban Waterloon ja euroviisuvoiton suorana lähetyksenä telkkarissa.
Suosittelen leffaa niille, jotka pitivät/pitävät Abban musiikista. Ei kannata odottaa filmin tuloa televisioon. Se menettää enemmän kuin puolet visuaalisesta ja musiikillisesta voimastaan telkkarissa.

5 comments:

Anonymous said...

Tasu,

mitä journalisti mieltä Almamedian ja Heikki Tuomi-Nikulan kommenteista?

Pappa's Blog said...

Typerästi toimineet alunperinkin - selittelyt ja lausunnot vain pahentaneet asiaa. Hattua nostan Lapin Kansan toimittajille. Vastaavaa lujuutta ja ryhdikkyyttä en muista muuta kuin silloin, kun Kainuun Sanomien toimitus marssi 1994 ulos ja vaati päätoimittaja Keijo Korhosen (ei tiettävästi sukua Johanna Korhoselle) eroa, mikä sitten toteutuikin.
Ex-journalisti

Anonymous said...

Kyllä kai siinä erottamisessa mainostajien (citymarket, volkkarikauppias etc) sana painaa vaakakupissa enemmän kun lehden tilaajien mielipide?
Mitä mieltä siitä, onko Presitentti jäävi antamaan kommenttia kun miehensä sisko on Almamedian suurin henkilöomistaja?

Pappa's Blog said...

1. Luulen, että ilmoittajat eivät ole ehtineet reagoida. Mutta Telanne on hyvinkin voinut ennakoida otaksumaansa ilmoittajien mielipidettä. Joka tapauksessa syntyi soppa, joka ei Alma Medialle eikä sen taustavoimille, joita ilmoittajatkin ovat, ole eduksi.
2. Hyvä kuitenkin kun kommentoi, kun ministerit eivät tohtineet muuta kuin Jaakonsaaren sitä kyselytunnilla tivatessa.
Ex-journalisti

Anonymous said...

Kai nobiskum Mäkelä lausui, että soppa kääntyy Alman eduksi...tiedä sitten..