Sunday, December 30, 2012

Madeiran talvea: osa IV/IV eli Uutuuksia

Edellisen käyntimme jälkeen Funchalin vanha kaupunki on merkittävästi ehostunut. Muotia on, että paikalliset taiteilijat koristavat omien talojensa ja maksusta muidenkin talojen seiniä, ovia ja ikkunoita isoilla maalauksilla.


Niissä riitti ihastelemista moneenkin makuun. Tässä ravintola Velhinhon ovi. Ihan varma en ole siitä, onko maalaus kutsuva vai torjuuko se pikemminkin.




Hunnutettu nainen oli Heimopäällikön suosikki.


Hotellimme Miramar on noussut ajan hermolle kun vuokrattavana on pieniä kaksipaikkaisia sähköautoja. Merkkikin on hyvä, Renault. Ei mikään yllätys, sillä Madeiran ylivoimaisesti suosituin auto on samaa sukua, Renault Clio, jota epäilemättä valmistetaan Portugalissa. Sähköautoja vuokrattiin tiuhaan, joten otin kuvan jo klo 8 aamulla. Panethan merkille ovien rakenteen, tässä ovet on käännetty ylös. Meiltä ajelu jäi toiseen kertaan.


Kun lähdimme Madeiralle, ajatuksemme oli, että laitamme lomaosakkeemme myyntiin. Alla olevan kuvan tarkoitus oli jäädä viimeiseksi aamiaiskuvaksi Miramarissa. Viihdyimme kuitenkin niin hyvin, kiitos paljolti Ritvan ja Ilkan, että tulimme toisiin ajatuksiin ja päätimme pitää osakkeen ainakin lähivuodet.


Sillä vanha ja kiehtova Funchalkin osaa uudistua. Tässä Miramarin lähelle noussut Hole in One -pubi. Siellä piipahdimme muutaman kerran lounaalla, kerran Ritvan ja Ilkan kanssa, sekä iltaisin kuuntelemassa hyvää jazzahtavaa viihdemusiikkia.


Kuvakollaasin lopuksi tutkielma aiheesta Madeiran hämyinen kuu, parvekkeeltamme kuvattuna.


Hyvät blogini lukijat - Onnellista Uutta Vuotta 2013. Pysytään kanavalla.

No comments: