Sunday, April 12, 2015

Ruokavinkki Antti Rinteen tapaan

Ehkä koskettavinta, mitä SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne on vaalihumussa kertonut, on hänen pastareseptinsä, joka noin lyhyesti sanottuna oli varsinainen rasva- ja kaloripommi.
HP:llä on tarjottavana vähän samanlaista. Siskoltaan Johannalta hän sai reseptin uunispagetista, jota sisko kotonaan Turussa 1960-luvulla mieluusti valmisti.

HP laitoi uunispagettia muutaman kerran vuosina 2004-2005 Atlantassa au pair´ina ollessaan. Menestys oli hyvä, varsinkin pojat, Kusti (silloin 8v) ja Sakke (3 v) tykkäsivät, myös toisena päivänä uudelleen lämmitettynä ja ehostettuna. Pari kertaa HP on saanut luvan laittaa sitä myös Suomessa. Oheinen kuva on otettu HP:n aikaisemmasta tukikohdasta Jyväskylästä.
 
HP:n uunispagetti on Johannan reseptin sovellutus, ja sen tarveaineet ovat seuraavat:.
- spagettia (pitkiä) yksi paketti
- jauhelihaa yksi paketti
- pekonia yksi paketti
- 2-3 sipulia
- juustoraastetta
 
 
Spagetti keitetään kypsäksi, jauheliha sekä silputut pekonit ja sipulit paistetaan pannussa. Sen jälkeen spagetti laitetaan uunivuokaan, jonka pohjalla on kerros tomaattisosetta. Spagetin päälle laitetaan jauhelihan, pekonin ja sipulin sekoitus ja kaiken päälle juustoraastetta (emmental tai parmesan antavat parhaan aromin). Tämän jälkeen vuoka pistetään uuniin, jonka lämpö on noin 350 C. Annetaan olla, kunnes juusto on sulanut kauniin ruskeaksi. Ruokajuomaksi sopii hyvä kotimainen pienpanimo-olut ja taustamusiikiksi jotain klassista.

Seuraavana päivänä voit jatkaa herkuttelua, kunhan toimit seuraavasti. Pilko jäljelle jäänyt uunispagetti pieneksi, paista lisää pekonia ja sipulia, sekoita annos huolella ja paista pannussa. Lisää purkki Jalostajan Chili-kastiketta ja anna annoksen muhia 2-3 minuuttia. Maku on jopa herkullisempi kuin edellisenä päivänä. Ruokajuomaksi käy mainiosti Valion rasvaton maito ja taustalla voi edelleen soida klassista musiikkia.
 
Ei muuta kuin hyvää ruokahalua, ja muista, ettei tätä annosta pidä tehdä kuin 2-3 kertaa vuodessa. Samaahan se Rinteen Anttikin taisi suositella omasta äijäannoksestaan.
 

No comments: