Monday, April 27, 2015

Sakke evakossa Jääkärinkadulla

Sakke oli viisi päivää isovanhempiensa ilona Jääkärinkadulla, kun hänen oma kotiväkensä oli matkoilla eri puolilla Eurooppaa. Vanhemmat juoksivat Madridin maratonin 26. huhtikuuta, joka sattui sopivasti Timpan 50-vuotispäiväksi. Heillä oli matkassa muutama lähiystävä Suomesta. Timpalle maraton oli uusi kokemus, joten aika kovassa vesisateessa ja raskaalla radalla hiipui 4.40:n tuntumaan. Sussu, joka oli jo aiemmin juossut muutaman maratonin, kiersi matkan ajassa 4.01. Komeita suorituksia toki molemmat.

Sakken isoveli Kusti puolestaan oli matkustanut muutaman kaverinsa kanssa Lontooseen, missä heidän entinen luokkatoverinsa Hugo käy koulua ja opiskelee jalkapallon saloja maineikkaassa Arsenal Academissa, johon Hugolla, joka on ikäluokkansa (17 v.) lahjakkaimpia maalivahteja Euroopassa, oli stipendi lukion kurssia varten. Pojat asuivat hienossa hotellissa Arsenalin vieraina. Heidän retkensä kohokohta oli paikallinen huippuottelu Arsenal-Chelsea.


Meillä Jääkärinkadulla ohjelma oli arkisempaa. Teimme toki piipahduksen historiaan kun katsoimme elokuvissa uuden Asterixin, jossa tämä pikku kaveri yhdessä Obelixin ja muutaman muuan kanssa piti Rooman legioonia pilkkanaan. Elokuva oli silläkin tavalla elämys, että se oli moniulotteinen ja sitä katsottiin asianmukaisten silmälasien läpi. Iso rasia poppareita luonnollisesti täydensi elämystä.


Hyvät olivat tarjoilut myös Jääkärinkadulla, kuten paistettu kuhafilee parsan ja muusin kera.


Tätä kirjoitettaessa - maanantai-iltana - Kusti on jo palannut Suomeen. Vanhempia odotellaan tiistaina iltapäivällä.

Niin, entäpä mäykkymme  Saara? Hän oli evakossa Kauniaisissa Antti-vaarin hoteissa.

No comments: