Monday, December 7, 2015

Itsenäisyyden kynttilät ja Susijengin kapteeni


Jääkärinkadulla vietettiin Itsenäisyyspäivää oikein pitkän kaavan mukaan alkaen juhlajumalanpalveluksesta aamulla ja päättyen Linnanjuhlien jatkoihin lähellä puoltayötä. HP sai yllä olevasta kuvasta aasinsillan siihen, mistä hän haluaa kertoa lukijoilleen. Nimittäin siitä, että Tuomiokirkon saarnassa sekä presidentin ja valtioneuvos Riitta Uosukaisen haastatteluissa nostettiin esiin se, mitä suomalaisten nyt pitäisi tehdä.

Parhaiten saman asian toi julki Linnassa haastateltu koripalloilija Shawn Huff, tummaihoinen korismaajoukkueen kapteeni. Hän pelkisti asian seuraavasti: Kaikkien suomalaisten pitäisi tehdä niin kuin Susijengi tekee. Asetetaan tavoite riittävän korkealle ja sen jälkeen kaikki tekevät parhaansa yhteisen tavoitteen eteen, kukaan ei kampita, ei estele eikä hauku toista. HP:n mielestä Huff, toisen polven suomalainen, on ennenkin kuulunut suomalaisurheilijoiden (kaikkien lajien) tyylikkäimpiin urheilijoihin, ja nyt, tämän lyhyen oppitunnin jälkeen, tuo kuva vahvistui edelleen.

Samaan sävyyn puhui myös Paavo Lipponen Itsenäisyyspäivän aattona Ylen Ykkösaamussa. Hän korosti sitä, että nykyinen hallitus on ainoalla oikealla tiellä ja sen yrityksiä kohentaa Suomen taloutta on yhdessä kaikin keinoin tuettava. Harvinaista puhetta näinä päivinä opposition suunnalta.

HP muistuttaa vielä yhdestä asiasta. Itsenäisyyspäivän tv-tarjonnassa oli myös hieno dokumentti jääkäriliikkeestä. Se tosin päättyi siihen kun jääkärit tulivat vuoden 1918 alussa Vaasaan. Jos et dokumenttia katsonut, voit tehdä sen Yle Areenassa.

No comments: