Saturday, December 26, 2015

Joulunviettoa omaisten ja ystävien kanssa

Joulunviettomme alkoi jo tiistaina, kun Juhan perhe tuli Jääkärinkadulle tuomaan joulutervehdyksen ja nauttimassa glögit. Joulun espoolaiset viettivät Jyväskylässä Satun vanhempien luona.



Aatonaattona HP ja Ulla kävivät Turussa Maijan ja Oskarin haudalla viemässä kynttilä- ja kuusenhavutervehdyksen. Kun Citroen talvehtii autohotellissa Tattarinsuolla, matka taittui mukavasti Onnibussilla, joka nykyisin on niitä mukavimpia tapoja matkustaa: nopea ja edullinen (meno aamulla 5 euroa ja paluun illan suussa 7 euroa). Lounaan söimme Hamburger Börssissä, jossa oli tehty paljon hyvän joulutunnelman eteen. Kuvia tältä matkalta ei tullut otetuksi.

Jouluaaton juhlaa - kun ensin olimme katsoneet Joulurauhan julistuksen Suomen Turusta - vietimme Susannan, Timon, Kustin ja Sakken kodissa Lapinlahdenkadulla. Mukana oli juhlaan motivoitunut Saara



Myös Antti-vaari Kauniaisista oli paikalla, ja alkujuomana oli glögin sijasta kuohuviinit.


 
 
Kun joukko oli suurehko, kätevää oli, että päivällisen ainekset oli katettu noutopöytään. Timo ja Susanna vastasivat kattauksesta. Juhan perhe oli jo aikaisemmin aamulla käynyt tuomassa joululahjat sekä Juhan laittamat kalaherkut - silakkaa neljää eri sorttia. Ulla puolestaan toi pöytään rosolit ja lantut, kuten isomammalle sopikin. Myöhemmin kahvin kera nautittiin vielä Ullan tekemä Jouluhalko, suklaalla kuoritettu kääretorttu.





Joulupäivällisen loppupuolella, ennen jälkiruokia, istahdimme vetämään henkeä. Sakke jakoi lahjat, yhden kerrallaan. Ilo moninkertaistui, kun lahjan saaja avasi pakettinsa ja muut iloitsivat yhdessä. Ja sitten oli seuraavan lahjan vuoro.




Kaikesta päätellen myös HP oli ollut kiltti, koska hän sai, yhdessä vaimonsa kanssa lastensa perheiltä illan suurimman ja painavimman lahjan, kuten Sakke erikseen korosti. Nyt HP:kin voi kotonaan nauttia suosikkikahviaan espressoa.



Välillä katsoimme televisiosta ohjelmaa Joulun tähdet Helsingissä, jossa vanhat ystävät Korpilahdelta, Aili ja Osmo Ikonen, lauloivat kauniita joululauluja uusina, jazzahtavina sovituksia.


Kusti oli tavannut Ikosen sisarukset 17 vuotta sitten, kun nämä aloittelevina taiteilijoina esiintyivät Satun ja Juhan häissä Jyväskylässä. Kusti oli silloin noin kuukauden ikäinen ja Aili ja Osmokin vielä koululasia, jotka vähän ujostellen epäröivät etukäteen, että mahtoiko heidän taitonsa riittää. Nyt he ovat kansakunnan huipulla, vakioesiintyjiä mm. Linnan itsenäisyysjuhlissa.


Lopuksi vielä kuva Blue Moon Cornerista, jossa komeilevat Ullan ja Raimon Susannalle ja Timolle lahjoittama komea nahkainen nojatuoli ja tyylikäs lukulamppu. Tässä Halosten perheen kelpaa lukea joululahjakirjojaan, joita he saivat useita. Kusti ja Sakkekin tietävät sen, että kirjan lukeminen kannattaa aina.


Joulupäivän brunssille aattoillan juhlaväki kokoontui Jääkärinkadulle.


Jääkärinkadulla on jo vuosia sitten luovuttu varsinaisesta joulukuusesta ja siirrytty helppokäyttöisimpiin joulun symboleihin.



 Mukana olivat myös pitkäaikaiset ystävämme Ulla ja Raimo Kulosaaresta.


Ullan brunssi oli oikeastaan täysimittainen viiden ruokalajin päivällinen, kuten seuraavista kuvista ilmenee. Vain pääruoka, tällä kertaa ankanrinta, jäi kuvaamatta, mutta niinhän se Homeroskin joskus nukahti.






Tapaninpäivän otimme sitten rennosti kotosalla joulun herkkuja nautiskellen. Juhan perhe ajoi Jyväskylästä Espooseen ja Susannan perhe puolestaan lähti viikon liikuntalomalle Kanarian saarille.
Parhaat kiitokset kaikille mukavasta yhteisestä joulusta. Hyvä ruoka, ystävät sekä elämykset kuten matkustaminen ovat tuoreen amerikkalaistutkimuksen mukaan ne tekijät, joista onnellinen elämä rakentuu.

 
 
 
 

No comments: