Wednesday, December 16, 2015

Poroperhe Runebergin patsaan kulmilla

Blogin lukija muistanee, että HP on aikaisemmin pariinkin kertaan ihastellut Funchalin jouluvaloja, joita pidetään maailman hienoimpina. Mutta osataan sitä meilläkin. Esimerkiksi Esplanadin jouluvalot ovat perin koristeellisia, kuten viime sunnuntaina saatoimme havaita. Vai mitä sanotte seuraavista kuvista:


 
 
 
 
Espalta menimme Kappeliin, jossa esitettiin itävaltalaisen kirjailijan ja näyttelijän Dagmar Papulan näytelmä Oi suurenmoinen Jean! Se kertoo Sibeliuksen pariskunnan elämästä 21 eri kohtauksen muodossa. Kyse oli kantaesityksestä, siis viimeisestä harjoituksesta ennen ensi-iltaa. Ihan kelvollisesti kokeneet näyttelijät Elsa Sainio, Reetta Ristimäki, Taisto Oksanen ja Joel Mäkinen roolinsa vetivät. Kappelista näytelmä siirtyi Kellariteatteriin, jossa se on esillä jonkin aikaa.

 
 Huomenna torstaina HP ja puolisonsa matkustavat neljäksi päiväksi Tallinnaan Kalev Span leppoisiin hoitoihin. Oopperassakin (La Traviata) on tarkoitus käydä. Eikä unohtaa sovi myöskään viime matkalla löytämäämme Scotland Yardia.


No comments: