Friday, February 19, 2016

Hiihtoniilot ja Kimmo Timosen revanssi

Kun suomalaiset urheilutoimittajat valitsivat viime vuoden parhaita urheilijoita, ei pitkän ja menestyksellisen jääkiekkouran tehnyttä savolaissyntyistä Kimmo Timosta muistettu mitenkään. Sen sijaan Tero Pitkämäki sai vuoden parhaan urheilijan palkinnon pronssimitalillaan lajissa, joka globaaleissa puitteissa on kovin marginaalinen - Suomessa toki arvostettu. Pitkämäki itsekin näytti nololta ottaessaan vastaan palkintoaan. Hienosti hän totesi, ettei vastaisuudessa parhaan urheilijan palkintoa sentään pronssilla pitäisi voittaa.
Toimituksissa näitä urheilutoimittajia kutsutaan hiihtoniiloiksi/lajiniiloiksi, jotka eivät näe elämään oman lajinsa ulkopuolella. Hiihto, varsinkin perinteisellä tyylillä,  ja keihäänheitto ovat heidän mielestään hienompaa urheilua kuin maapallon ykköslaji jalkapallo tai jääkiekko, jossa suomalaiset menestyvät.
Urheilutoimittajien ohessa nukahti myös presidentin kanslia, joka ei lähettänyt Timoselle kutsua Linnan juhliin 6. joulukuuta, mistä Timonen on kertonut olevansa pahoillaan.

USA:n presidentti Barack Obama antoi aplodit Kimmo Timoselle.

Sen sijaan White House ei unohtanut. Kun Chicagon joukkue voitti äskettäin jääkiekon arvostetuimman ammattilaisturnauksen, Stanley Cupin, 40-vuotias Timonen pelasi viimeisen merkittävän turnauksensa ja sai joukkueensa mukana kutsun Valkoiseen taloon. Onnittelupuheessaan presidentti Patrick  Obama mainitsi nimeltä kaksi pelaajaa, ensimmäisenä heistä Timosen, jonka saavutukset Suomen monissa mitalipeleissä hän myös luetteli. Obama luonnehti Timosta esimerkilliseksi urheilijaksi ja rehdiksi taistelijaksi, jonka suuriin saavutuksiin kuuluu myös vaikean sairauden, veritulppien, selättäminen.
Nyt viimeistään, kun Obamaa ja Timosta on hehkutettu - ja aiheesta - kaikissa medioissa, Sauli Niinistön esikuntakin varmaan laittaa miehen nimen kutsulistalle. Mielellään nyt heti, ettei pääse unohtumaan.

2 comments:

GrillSymbol said...

Kime on kova jätkä ja vielä savosta.
Arvostus tulee jengistä ei muusta.

Pappa's Blog said...

Niinhän se tulee, joukkuelajissa.
HP