Sunday, February 21, 2016

Kusti ja Kiara - eli "vanhat" parketilla


HP ja vaimonsa saivat juhlallisen kutsun Kustin Vanhojen Tansseihin Helsingin Englantilaiseen kouluun. Kyse on vanhasta perinteestä, joka oli 1970-luvulla katketa, kun silloisessa ilmapiirissä pyrittiin karsimaan kaikki akateemisen juhlinnan tunnukset. HP:kin muistaa kerran viettäneensä vappua ilman yo-lakkia.
Kusti juhli yhdessä luokkatoverinsa Kiaran kanssa. Molemmat olivat ottamassa meitä vastaan juhlapuvuissaan.


Mukana olivat myös Kiaran äiti (alla keskellä) ja pikkusisko sekä isovanhemmat, jotka olivat tulleet juhliin Kemistä asti. Mukava oli tutustua Kiaran lähipiiriin.



Luonnollisesti Kustin vanhemmat olivat ottaneet paikkansa katsomossa hyvissä ajoin. Myöhemmin sali oli täynnä ja kuvia otettiin vilkkaasti.



 Kunnon tanssiaisten tapaan tanssiparit esiteltiin yksitellen vieraille.


Tässä ovat vuorossa Kiara Cook ja Kusti Halonen.





Kusti näytti frakissaan niin komealta, että hänen äitinsä sanoi sydämensä halkeavan silkasta ylpeydestä. Kusti on tyylikäs ja ryhdikäs nuorimies jo muutenkin, eikä mikään pue miestä niin kuin frakki.



Esittelyjen jälkeen oli vuorossa tanssi, joka huolimatta monista vaikeista kuvioistaan sujui hienosti. Oppilaat olivat selvästi tehneet paljon työtä juhliensa eteen.





Tällaiset hienot tanssiaiset, joissa esitys kesti toista tuntia, ovat mitä parhainta kulttuuri- ja tapakasvatusta, kun oppilaat opiskelivat syksyn ja alkuvuoden mittaan tuntikausia juhlallista käytöstä ja erilaisia tanssin kuvioita, vanhimmat 1700-luvulta.



Kun Vanhojen Tanssi päättyi, tilaa parketilla oli myös vieraille. Kusti haki ensiksi tanssiin äitinsä ja sitten mammansa.



Kiarakin pokkasi HP:lle, mutta ne kuvat epäonnistuivat, kun vieras kuvaaja otti vahingossa videolle. No, HP haki tanssiin vanhan yya-kumppaninsa.



Helsingin Englantilainen koulu on hyvin monikulttuurinen. Alakuvassa Kustin hyvä ystävä, somalialaistaustainen luokkatoveri.


Vanhojen Tansseista piipahdimme lasilliselle Kustin kotiin, jossa tapasimme pikkuveli Sakken. Hän oli jäänyt kotiin ja keskittynyt kunnon koulupojan tapaan seuraavan päivän englanninkokeisiin. Kusti ja Kiara puolestaan menivät jatkoille hotelli Seasiden Viola-ravintolaan, rakennukseen jossa aikanaan sijaitsi nobelisti A.I. Virtasen tutkimuslaitos.


Kustin ja Kiaran Vanhojen tanssit jatkuivat seuraavana päivänä Jäähallissa, jonne oli kokoontunut yli 800 oppilasta yhdeksästä eri koulusta. Televisio huomioi nämä juhlat kaikissa uutislähetyksissään, ja IS-HSTV lähetti ne suorana puolentoista tunnin lähetyksenä. Seuraavat kaksi kuvaa on otettu tv-ruudusta.



Kerta kaikkiaan hienot juhlat. Kiitos kutsusta, Kusti ja Kiara.