Friday, January 13, 2017

Jalostettu orkidea vai mikä?

Blogin lukija lienee havainnut, että HP:n mielikukka on orkidea, sitä kun tapaa runsaasti ja monenlaisena lomasaarellamme Madeiralla. Mutta on niitä myös Ullanlinnassa. Kulman takana olevasta Ölanderin kukkakaupasta löytyi marraskuussa hieno kaali, jonka vaiheista HP kirjoitti toisenkin kerran. (ks. blogit 9.11. ja 7.12.) Nyt HP pani näyteikkunassa merkille erikoiselta näyttävän orkidean, jollaista ei ollut ennen tavannut. Ja ostettavahan se oli.


Kukat ovat komeita, ja niitä on vain kaksi. Lisäksi kukkien varret ovat kovin lyhyitä. HP:n kysymykseen, oliko kyseessä jokin uusi jalostettu malli, ei myyjä osannut tai halunnut vastata. Kotonaan HP:lle sitten selvisi, mistä oli kysymys: joko orkidean kasvattaja tai maahantuoja on leikannut liiat rönsyt pois, jolloin voimaa jää paljon enemmän näille kahdelle.


No, selitys on maallikkomainen, ja voipi olla väärä. Oletuksen taustalla on Korpilahden mökillä saadut kokemukset. Tomaatin taimia kasvatettaessa on syytä nyppiä varkaat pois, jotta ne eivät turhaan syö kasvavan taimen tarvitsemaa energiaa.

No comments: