Friday, January 20, 2017

Prinsessa vaihtoi taitoluistelun yleisurheiluun

HP palaa vielä jouluun näyttämällä joitakin aattona ottamiaan kuvia. Aloitetaan Prinsessasta, koska juttu käsittelee hänen uutta valintaansa urheilun saralla. Hän on vaihtanut taitoluistelun yleisurheiluun, niin kuin monet muutkin ovat tehneet.



Seuraavat kuvat on otettu Veeran kotialbumista, isosta taulusta, joka on hänen huoneensa seinällä. Luistelua Veera ehti tosissaan harjoitella kymmenisen vuotta, joten pohjaa on. Taitoluistelu on hyvä peruslaji kaikkeen muuhunkin urheiluun, niin kuin aikaisemmin oli telinevoimistelu.



Kuvat kertovat, että Veera ylti taitoluistelussa ikäluokkansa huipulle, kuten HP on joissakin aikaisemmissa jutuissaan kertonut. Tästä eteenpäin kehittyminen olisi tarkoittanut sitä, että kuusi harjoituskertaa viikossa ei olisi enää riittänyt vaan määrä olisi pitänyt tuplata. Se taas olisi haitannut koulumenestystä, jota Veera pitää ensiarvoisen tärkeänä tulevaa aikuisikää ajatellen.


Kuvat kertovat myös sen, että Veeran kroppa ja muut valmiudet ovat sillä tasolla, että siitä on hyvä ponnistaa ja kokeilla jotain uutta. Veera jätti jo viime syksynä Helsingin Taitoluistelijat ja siirtyi Espoon Tapioihin, joka on Suomen menestynein yleisurheiluseura yhdessä HKV:n kanssa, ja jonka valmentajat houkuttelivat Veeraa vaihtamaan lajia.

Veeran paraatilajeiksi ovat nousseet aitajuoksu, pituus ja kolmiloikka. Tästä olisi hyvä siirtyä kokeilemaan myös 7-ottelua. Sitä HP on Veeralle ehdottanut, kuten on puhunut myös ampumahiihdosta, sillä Kaisa Mäkäräinen tarvitsee seuraajia.

Veeran ehdoton valtti on fyysinen monipuolisuus: nopeus, voima, kestävyys, notkeus ja koordinaatio. Sen Espoon Tapioiden valmentajat olivat panneet merkille Espoon koulujen välisissä kilpailuissa, joissa Veera on tähän saakka ollut niitä "kylmiltään urheilijoita", kuten Urho Kekkonen nuoruudessaan.



Menestystä, Veera, sekä urheilussa että koulussa.


No comments: