Saturday, May 20, 2017

Arktinen hysteria Kansallisteatterissa

Viikko sitten kävimme Kansallisen pienellä näyttämöllä katsomassa Marko Tapion romaaniin perustuvan näytelmän Arktinen hysteria. Olipa myönteinen kokemus. Myös Veeran piti olla mukana, mutta hänelle tuli este, joten hänen lippunsa käytti Susanna.
Arktinen hysteria on kuvaus suomalaisen keskiluokan synnystä. Torpparimyllärin pojasta tulee pankkiiri, pankkiirin pojasta voimalaitosinsinööri. Mutta pato on murtumassa. Mitä se kertoo Suomesta, mitä se kertoo kolmen sukupolven suomalaisista? Näytelmä istuu hyvin Suomen juhlavuoteen.


Pienen näyttämön tuoma elämys on siinä, että loistavien näyttelijöiden hehku säteilee suoraan katsomoon - tulee sellainen parasosiaalinen tunne, että itsekin olet mukana näytelmän tapahtumissa.


Väliajalle HP oli tilannut kuohujuomat ja leivokset. Kustikin, jonka yo-juhlat ovat pikapuoliin (3.6.), oli matkassa mukana.


Arktisen hysterian loistavasta näyttelijäjoukosta HP mainitsee Taisto Reimaluodon ja Timo Tuomisen (keskellä), Timo Torikan (oikealla) ja Tarja Hannulan (toinen oikealla).
Käykääpä ihmeessä katsomassa.

No comments: