Wednesday, May 3, 2017

Sinun omasi ja meidän Vappu

HP ja vaimonsa kävivät Musiikkitalossa Vappukonsertissa, jossa tarjolla oli klassista viihdemusiikkia. Konsertin aloitti Maria Lund, joka esitti aina niin mukaansa tempaavan Kalinkan. Konsertin teemakappaleen Sinun omasi esitti tenori ja oopperalaulaja Pentti Hietanen todella upeasti. Me vanhempi väki muistamme saman laulun Tamara Lundin, siis Marian äidin, esittämänä, ja hyvä oli sekin.

Raikuvimmat aplodit sai orkesterin viulisti Mirka Malmi soolollaan Czardas.


Kun konserteissa ei saa kuvata, on tyydyttävä tähän lopputaputusten aikaan ja kaukaa otettuun kuvaan, jossa edellä mainittujen lisäksi on Angelika Klas (keskellä), Jukka Nykäsen 8-henkinen orkesteri sekä loistavat tanssijat Jutta ja Sami Helenius (oikealla). Konsertti väliaikoineen kesti 2,5 tuntia, ja viihdyimme joka hetki.


Seuraavan kuvan HP pääsi ottamaan jo läheltä. On se Maria niin äitinsä näköinen. Tamara oli HP:n ikäluokkaa Turussa, yo60.



Taiteilijoiden asut oli suunnitellut Jukka Rintala, maineikas mies omalla alallaan. Konsertin jälkeen hän esitteli tuotantoaan.


Musiikkitalosta siirryimme lähelle Havis Amandaa, mutta sisätiloihin, kun olimme varanneet pöydän sushi-ravintolasta Pohjois-Esplanadilta Kappelin kohdalta.


Kun tarkkaan katsot, kuvasta näkyy myös Tuomiokirkko.



Vapunpäivän aamuna kävimme - totta kai - Ullanlinnanmäellä tuttuja tapaamassa. Ennen sitä Ulla oli kattanut brunssipöydän, jossa sitten myöhemmin oli tarjolla ankanrintasalaattia ja veljensä Penan Kemijärveltä tuomaa hirvimakkaraa.


Mikäs oli ollessa, kun aaton sade ja viima olivat vaihtuneet täydeksi auringoksi.



Susanna toi tapaamisen myös ystävänsä Outin, johon hän on tutustunut työnsä merkeissä.


No comments: