Wednesday, October 25, 2017

Kustantajan ilotulitus

Jyväskyläläinen Docendo kustantaa kirjoja yhä kiihtyvään tahtiin, ja niin mielenkiintoisia, että Hesaria, iltapäivälehtiä ja tv-uutisia seuraamalla melkein luulisi, ettei Suomessa muita kustantajia olekaan. Näin oli erityisesti viime viikolla, jolloin HP:kin kävi Docendon julkkareissa (alan harrastajien nimi kirjan julkistamistilaisuudelle) Ostrobotnialla kolmena päivänä, ja sen lisäksi Docendon kirjoja julkistettiin myös muualla. Kyse oli kustantajan Juha Janhosen mukaan heidän ilotulituksestaan.

Yhtä vilkasta oli edellisellä viikolla. Tällä viikolla HP:lle tulleiden kutsujen määrä on vähäisempi. Hyvä niin, jotta voi vetää vähän henkeä ennen kuin Kirjamessut, vuoden kirjallinen huipputapaus ja kirjaihmisten kulttuuriloma, huomenna alkavat.

HP laittaa muutaman kuvan edellisen viikon kirjoista ja niiden kirjoittajista. Kirjat ja tekijät ovat esillä myös kirjamessuilla.

Ylen toimittaja Juha Hietanen haastattelee Stalinin salaiset kansiot -kirjan tekijöitä (professorit Kimmo Rentola, Ohto Manninen ja Timo Vihavainen).


Dosentti Lasse Laaksosen kirja Viina, hermot ja rangaistukset kertoo kenraalien ja everstien henkilökohtaisista ongelmista. Häntä haastatteli Helsingin kirjamessujen ohjelmajohtaja Jan Erola.



Ehkä eniten julkisuutta sai entinen Moskovan suurlähettiläs Hannu Himanen kirjallaan Länttä vai itää - Suomi ja geopolitiikan paluu.




No comments: