Tuesday, December 28, 2021

Joulumme toinen huipentuma Nuottalahdessa

Joulupäivän vedimme kotona henkeä, kunnes Tapanina klo 15.30 Veera ja Roope hakivat meidät Espooseen, jossa Satu ja Juha olivat loihtineet kertakaikkisen upean vastaanoton. Koko heimo (plus Roope) oli koolla, ja jokaisella oli takanaan tuore koronatesti. HP on perin ylpeä heimostaan, laadukkaan näköistä joukkoa, eikä ihan pieni.
Alkuglögien yhteydessä paneuduimme keskusteluun ja kuulumisten vaihtoon. Asiaa oli paljon, kun emme olleet tällä koko joukolla aikoihin tavanneet. HP:tä kiinnostivat erityisesti lastenlastensa kuulumiset. Ja hyvää kaikille kuului, heimomme "pikkupojat", Jaakko ja Sakke, kertoivat, että lukion jälkeen he menevät armeijaan ja sitten jatkavat opintojaan. Oikeaa miehen puhetta, sanoo HP.
Päivällinen oli loistelias, monipuolinen ja laadukas, kattaus fiiniäkin fiinimpi. Alkuun artisokkakeittoa, sitten kokonainen kalkkuna, erilaisia juustoja ja jälkiruoaksi kakkukahvit. Junioreille oli oma ruokasalinsa, jossa he viihtyivät hyvin ja juttu luisti.
Loppuillasta, siinä yhdeksän aikaan, tulivat paikalle Roopen vanhemmat. Tyylikkäitä ihmisiä, joita oli mukava tavata. Timo, joka oli tyytynyt illan mittaan pariin viinilasiin, vei appivanhempansa Audillaan Jääkärinkadulle ja Sakken kotiinsa Eiraan. Muut jatkoivat vielä illanistujaisia, ehkä puolille öin.
Lämpimät kiitokset,
Satu ja Juha, kertakaikkisen onnistuneista juhlista. Tällaisilla tapaamisilla sitä taas jaksaa vastustaa koronaa ja säilyttää uskon tulevaisuuteen. Kiitos myös kaikille mukanaolijoille.

No comments: