Thursday, December 23, 2021

Kaksi hautausmaata ja joululounas

Joulun aatonaattona ajelimme ensin Paimion hautausmaalle, kävimme tervehtimässä Ullan vanhempia Kaijaa ja Viljoa sekä heidän perheystäviään Kerttua ja Henryä. Matkaseurana ja kyytimiehenä oli Ullan veli Pentti, jonka uudella VW Tiguanilla matka taittui mukavasti.
Seuraava etappimme oli Turun hautausmaa, Maijan ja Oskarin hauta. Laitoimme lyhdyn, kynttilän ja havuja. HP:n vanhemmille lähti hyvän joulun tervehdys.
Olimme lähteneet Jääkärinkadulta vähän ennen kymmentä. Nyt kello lähenteli kahta ja oli aika siirtyä joululounaalle Suomalaiselle Pohjalle, josta HP oli varannyt pöydän. Joululounas oli, kuten tapoihin kuuluu, sekä maittava että runsas. Ravintolan iso sali oli tilava ja sen ikkunoista oli komeat näkymät Puolalanmäkeen.
Joululounas oli sen verran runsas, että luovuimme käynnistämme Turun taidemuseoon. HP otti siitä kuvan, kuten myös näkymästä Kauppatorille, joka alkaa valmistua pitkään kestäneesta remontista. Torin takaa näkyy saneerattu Hamburger Börs, suosikkihotellimme, joka ennen vanhaan oli Turun Osuuskaupan hotelli, nykyisin se kuuluu Scandic-ketjuun.
Kiitos Pentti mukavasta matkasta.

No comments: